måndag 19 januari 2009

Laxfylld kalvschnitsel med råstekt mandelpotatis

Ett spännande möte mellan hav och land.

Ingredienser
Antal 12 personer Gör så här.

12 skivor kalvinnanlår Skala och finhacka
12 skivor rökt lax löken. Hacka spenaten
4,5 hg. Bladspenat grovt. Fräs ihop lök
6 schalottenlökar och spenat i en panna
1,5 dl. vitt vin med lite smör.
6 tsk. Ljus senap Låt svalna. Banka ut
9 dl. vispgrädde schnitslarna. Salta och
1,5 knippe hackad gräslök peppra. Lägg en skiva
Vetemjöl att vända köttet i, smör, olja till stekning, lax och bladspenaten
Salt , peppar från kvarn, mandelpotatis och grönsaker med lök på ena
till servering. halvan av
köttskivan, vik över
den andra halvan.
Salta och peppra och
vänd schnitslarna i
vetemjöl. Stek dem
gyllenbruna i smör,
3-4 min. på varje
sida. Lyft upp köttet
och håll varmt. Fräs
ur pannan med vitt
vin och tillsätt senap
och sedan grädde.
Låt det småkoka tills
det blivit en lagom
tjock sås. Smaka av
och lägg i gräslöken.
Lägg tillbaka
schnitslarna i
pannan och ös dem
med sås. Servera
tillsammans med
råstekt potatis,
kokta grönsaker,
t.e.x. morötter och
vaxbönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar